AKTUELNO

Prostorije Televizije Pljevlja u potpunosti su uništene u požaru koji je izbio jutros oko šest sati i u kojem nema povređenih, dok je materijalna šteta ogromna.

- Požar je izbio na trećem spratu gde je Televizija. Požar je krenuo da se širi na niže spratove ali smo to uspeli da sprečimo. Sačuvali smo niže spratove ali treći sprat na kojem je Televizija je skroz izgorio. Materijalna šteta je velika, ali kako je moglo biti, maksimalno je urađeno - naveo je Goran Čavić iz gradske Službe zaštite i spašavanja za RTCG.

On je kazao da u požaru nije bilo povređenih, ali da je jedan vatrogasac dobio lakše povrede.

- Privodimo kraju gašenje požara. Nema opasnosti od dalje eskalacije - naveo je Čavić.

Urednik u TV Pljevlja, Milo Džaković rekao je da je šteta načinjena požarom ogromna.

- Uništen je veliki studio u kojem su uglavnom svi uređaju. Radijska realizacija je takođe uništena. Možda je ostalo neoštećeno nekoliko kamera - naveo je Džaković.

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) izrazila je solidarnost sa kolegama u RTV Pljevlja i poziva državne institucije da što hitnije reaguju i pruže adekvatnu pomoć.

- Iako je pričinjena velika materijalna šteta najvažnije je da nije bilo povređenih. U kontaktu smo sa predstavnicima RTV Pljevlja i svesni smo koliko je ovo traumatično za sve zaposlene i koliko je teška situacija za RTV Pljevlja i Opštinu Pljevlja kao osnivača, ali i uopšte medije u Crnoj Gori, zbog toga ćemo nastojati da u skladu sa mogućnostima reagujemo u što kraćem vremenskom periodu - navodi se u saopštenju ULES CG.

#Požar

#Televizija

'