AKTUELNO

Današnje ubistvo potreslo je region.

Dve osobe ubijene su u pucnjavi koja se dogodila u Bečićima, ispred jednog lokala. Ubijeni su, kako se navodi, Ðorđe Boreta i Dragan Zečević.

Boreta je brat od strica Saše Borete, koji je jedan od osuđenih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Dve maskirane osobe na motoru prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih iz automatske puške kalašnjikov zapucala.

Slavoljub Šćekić je ubijen 30. avgusta 2005. godine oko jedan sat iza ponoći u Podgorici nakon što je otkrio ko stoji iza bombaških napada na hotel “Splendid”. Prilikom dolaska kući u podgoričkom naselju Tološi njemu je pucano u leđa iz dvorišta susedne kuće.

Foto: E-stock

Šćekić je bio uključen u najvažnije istrage u Crnoj Gori i važio je za čestitog policajca. Bio je i načelnik kriminalističke policije, vodio je istrage ubistava glavnog urednika “Dana” Duška Jovanovića, ubijenog savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore Gorana Žugića, a dve noći pre ubistva, preuzeo je ispitivanje ubistva Miroje Baošića koji je na isti način ubijen u podgoričkom naselju Zagorič.

Duže od deceniju istražitelji nisu pred lice pravde izveli nalogodavce te likvidacije.

Vrhovni sud potvrdio je krajem prošle godine presudu kojom su okrivljeni za ubistvo policijskog inspektora Šćekića osuđeni na ukupno 120 godina zatvora.

Č.N.

#Crna Gora

#Pucnjava

#Ubistvo

'