AKTUELNO

Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrantska vrata, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da "odbrane" Stari grad.

Kako javljaju crnogorski mediji, očekuje se nevreme i u Budvi, pa su služba zaštite, komunalna policija i komunalno preduzeće organizovali akciju postavljaja vreća sa peskom u Starom gradu.

Nadaju se da će tako sprečiti da voda uđe u kuće i restorane, kojima prete veliki talasi. U Budvi su ogromni talasi prodrli i do Starog grada, a jedan deo je pod vodom. U Bečićima je šetaliste pored plaže poplavljeno, prenosi RTCG.

U Baru je nivo mora prešao visinu marinskih gatova i prelio se na deo šetališta, prenose crnogorski mediji. Kako se navodi, udari mora oštetili su i krov obližnjih ugostiteljskih objekata.

U Nikšiću jak vetar je čupao drveće i dizao krovove zgrada. Kako se navodi, vodostaj u Rijeci Crnojevića konstantno raste. Kiša je donela probleme meštanima Vranjine u blizini Skadarskog jezera, a situacija u Virpazaru je stabilnija.

Vodostaj Skadarskog jezera je u porastu i u pojedinim priobalnim naseljima na području Cetinja stanje je kritično. Prema informaciji Opštinskog tima za vanredne situacije, ugroženi su Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelovao je na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastanka poplava, da preduzmu dodatne mere da bi zaštitili pokretnu i nepokretnu imovine, a posebno oni koji imaju životinje.

#Crna Gora

#Poplave

'