Info
ZABAVA

drustvo

IMALA JE SAMO PET GODINA... Ko je kriv za smrt devojčice koja je imala vaške?


Završena je obdukcija.


Petogodišnja devojčica E. M, iz rožajskog sela Besnik, preminula je sinoć oko 20 sati u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore, od posledica trovanja praškom etiolom.

Devojčica je teško povređena posle tretmana vaški jakim otrovom za insekte, a danas biti završena obdukcija tela devojčice. Obdukcijski nalaz danas biti prosleđen tužilaštvu, pošto se urade dopunske toksikološke analize.

Petogodišnja E. M. sahranjena je danas u rožajskom selu Besnik, a tuga pokosila celo to mesto.

-Majka devojčice je u izuzetno lošem psihičkom stanju, otac je van sebe, kao i svi mi. Bistrijeg i inteligentnijeg deteta od E. M. u selu nije bilo. Prevelika tuga, da bog pomogne. Iz čistog neznanja je ugašen život deteta koje je bilo omiljeno u celom selu. Već nam svima nedostaje - rekao je predsednik mesene zajednice Hadžija Murić.

Nezvanični izvor iz Kliničkog centra (KCCG) rekao je da je u ovom slučaju konsultovana Vojno-medicinska akademija u Beogradu, a osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Rožajama pokrenulo je istragu povodom trovanja devojčice hemijskim sredstvom.

Istražuje se i praktično isti slučaj kada je opasnim sredstvima na bazi etiola tretirano čak osmoro dece zbog pojave vaški, koja su prošla bez težih posledica posle lečenja u KCCG. Inače, oba slučaja desila su se u rožajskim selima.

Iz rožajske policije je saopšteno da se etiolom kojim je tretirala ćerku otrovala i majka petogodišnje devojčice. Ona je navodno u subotu otpuštena iz bolnice, posle čega je dala izjavu u policiji.

Osmoro dece izlečeno ranije u KC-u

Direktorka rožajske Hitne pomoći Nermina Tahirović, ispričala je da su u slučaju trovanja osmoro dece, pomoć lekara zatražili i drugi članovi familije.

-Skoro celu porodicu smo hitno uputili u beransku Bolnicu, odakle su prebačeni u KCCG. Srećom, deca i ostali članovi porodice su prošli bez težih posledica i izlečeni su - ispričala je ona juče.

-Majka, koja je u psihički lošem stanju, rekla je da je devojčicu povela u štalu i tamo joj vatom nanosila sredstvo za stočne vaši - kaže izvor iz policije.

Načelnica rožajske Hitne pomoći Nermina Tahirović saopštila je da su roditelji doveli petogodišnju devojčicu pre desetak dana i da su joj "vitalne funkcije bile ugrožene".

-Kolima Hitne pomoći dete smo transportovali u beransku bolnicu gde se dvadesetak zdravstvenih radnika borilo da preživi. Potom je transportovana u KCCG - rekla je Tahirovićeva.

S.A.

Komentari • 0


povezane vesti