AKTUELNO

Španska policija uhapsila je člana grupe "Pink Panter" crnogorskog državljanina Radovana Jelušića po poternici Crne Gore zbog izdržavanja kazne zatvora u toj zemlji, a za krivično delo počinjeno u Japanu.

Kako je saopštilo crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jelušić (47), koji je iz Nikšića, počinio je razboništvo u Japanu kada je kao član grupe Pink Panter sa još jednim licem otuđio nakit vredan 1,7 miliona evra.

Jelušić je osuđen 2015. presudom Višeg suda u Podgorici na zatvorsku kaznu od pet godina i šest meseci, a koja je u pogledu odluke o kazni preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog izvršenih krivičnih jela razbojništvo i falsifikovanje isprave koja su počinjena u Japanu.

On je ovo krivično đelo, kako je presuđeno, izvršio 2007. godine sa H.R. na štetu zlatare "Exelco Diamond" u Tokiju.

Oni su tom prilikom protivpravno otuđili nakit i dijamantsku ogrlicu procenjene vrednosti oko 1,7 miliona evra.

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta ?Pink Panter? a kasnije i u sklopu Evropolovog projekta "Dijamant", navodi se u saopštenju crnogorskog MUP-a.

On je lišen slobode u Španiji kao rezultat zajedničke istrage crnogorskog Odseka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol - Europol - SELEC i španske policije - Guradia Civile, a posredstvom Evropola.

#Crna Gora

'