AKTUELNO

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović najavio je danas da će u petak raspisati predsedničke izbore u toj zemlji, a neki crnogorski mediji navode da bi izbori mogli da budu 15. aprila.

RTCG navodi da je Brajović to saopštio nakon konsultacija sa liderima političkih partija a povodom odsustva opozije na njima rekao da su sastanku prisustvovali "svi relevantni subjekti".

- Odsustvo opozicije pokazuje da imaju unutrašnje probleme. Ni sami ne mogu da se okupe za svojim stolom - rekao je Brajović, navodeći da odsustvo opozicije sa sastanka pokazuje neodgovoran odnos.

Navodi se da su konsultacijama prisutvovali lideri Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, Force Nazif Cungu, Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmet Zenka, Liberalne partije (LP) Andrija Popović i Hrvatske građanske inicijative (HGI) Marija Vučinović.

Kao što su ranije i najavili, konsultacijama nisu prisustvovali predstavnici Demokrata, Demokratskog fronta (DF), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa i URE.

#Crna Gora

#Predsednički izbori

'