AKTUELNO

Pojedina domaćinstva su satima bila bez struje.

Nevreme koje je tokom noći zahvatilo Crnu Goru izazvalo je haos u brojnim gradovima, a najkritičnije je na Cetinju gde su ugroženi stambeni objekti. Cetinjani su bili nekoliko sati bez struje, a vodene bujice nosile su automobile.

Zbog padavina na području Glavnog grada voda sa izvorišta Mareza nije za piće. Kiša je izazvala i mnogobrojne odrone na putevima.

Žiteljka cetinjskog naselja Donje polje kazala je CdM da je celu noć bdila da joj voda ne uđe u kuću.

U blizini starog igrališta dvojica radnika su upala vozilom u kanal.

Zbog obilne kiše koja u Podgorici od sinoć pada, voda sa izvorišta Mareza nije za piće.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

U toku noći i od sedam časova ujutru Službi zaštite Glavnog grada prijavljene su tri lokacije koje su bile ugrožene poplavom.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Jaka kiša i vetar nisu zaobišli ni primorje, pa je kiša stvorila probleme građanima Herceg Novog, Bara, Kotora i Ulcinja.

U Herceg Novom pala je veća količina kiše, ček 70 litara po metru kvadratnom, a od ponoći duva istočni i jugoistoči olujni vetar od 15 do 20 metara u sekundi, a najjači udari iznosili su 24m/s. Kiša u ovom gradu pada već više od 17 sati.

Nevreme je zahvatilo i Kotor, a jaka kiša je u Baru gde su talasi do četiri metra

- U proteklih 24 sata u Baru je palo 45 litara kiše po kvadratnom metru - javlja Radio Bar.

More je jako uzburkano, a udari juga dostižu do 29 metara u sekundi, odnosno 100 kilometara na sat.

Jaka kiša nije zaobišla ni sever države pa je na putu Nikšić - Šavnik došlo i do odrona. Na jednom delu puta obrušila se veća stena, ali srećom nije došlo do ozbiljnijih posledica.

Pročitajte još: SRBIJO, DRŽI SE! PROGLAŠEN NARANDŽASTI METEOALARM, olujni vetar KOSI SVE PRED SOBOM!

#Nevreme

#Poplave

'