AKTUELNO

Lider vladajuće DPS-a Milo Đukanović tvrdi da ne zna ko će biti kandidat te partije na predstojećim predsedničkim izborima, ali je dodao da, ako to ne bude on, ipak će nastaviti da se bavi i politikom i biznisom.

- Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem u politici. Ipak, već godinu dana se politikom ne bavim profesionalno. Pitanje o kandidatu naše partije na izborima je još uvek otvoreno - naveo je Đukanović u intevjuu u emisiji Argument.

Na pitanje da li se oseća bezbedno u svojoj državi, lider DPS-a kaže da o njegovoj bezbednosti brine država i da misli da je to dovoljno.

Kazao je takođe da prati suđenje za državni udar, a da sve ono što pročita u štampi i na portalima ga ne iznenađuje.

- Budimo strpljivi, sačekajmo šta ce biti epilog procesa. Kakva god bila presuda ovo je jasna opomena svima da je nemoguće rušilački delovati protiv države a da to prođe neopaženo - dodao je on.

Govoreći o bojkotu parlamenta, Đukanović je kazao da je za vreme dok Demokratski front bojkotuje parlament, a vode se kao poslanici potrošeno preko tri miliona evra.

- DF je zavukao ruke u džep građana, jer se za taj novac moglo se otvoriti makar tri-četiri srednja preduzeća a koliko bi tek ljudi bilo zaposleno. Ali na ovaj način se pokazuje da smo pravna država, znači svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Zbog toga dio vremena provode u sudnici, a ne tamo gđe im je i mjestu-u parlamentu - istakao je lider DPS-a.

Kako je kazao, opozicija više od svega voli da vidi sebe na vlasti.

- Verovao sam da ćemo nakon referenduma imati bolju opoziciju i da će pretendovati da život učine boljim. Međutim, i dalje su nastavili da negiraju nezavisnost. Problem je što nemamo atmosferu u kojem će izbori biti rutinska procedura. Prilično je to razumljivo jer su tenzije na političkoj sceni podignute nakon parlamentarnih izbora prošle godine. Bojkot opozicije je to uslovio, a drugi deo opozicije se oslonio na zapadne metode - istakao je Đukanović u emisiji Argument.

Prema njegovim rečima, evidentno je da bojkot ugrožava integritet Crne Gore.

- Opozicija želi da stvori utisak o krizi kako bi legitimisali svoje rušilaštvo i zaposeli vlast. Ipak, snažno verujem da će Crna Gora izaći iz ove krize. Podele su velike i istorijske ali imamo moć i nadam se da ćemo ih premostiti - poručio je Đukanović.

Đukanović je dodao da će rezultati izbora u četiri opštine biti impuls za pobedu proevropske politike na predsedničkim izborima.

- U kampanji pred lokalne izbore opozicija nijednom nije propustila priliku da besomično blati DPS. Nije opozicija bila tu kad je sačuvan mir i kad je Crna Gora sačuvana od bombardovanja. Ako bi oni došli na vlast poništili bi odluku o evropskom putu i nezavisnosti, jer veruju da je to najveći ključni greh naše partije - naveo je Đukanović.

#Kandidatura

#Milo Đukanović

'