AKTUELNO

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović ima rok do sredine septembra da uplati 1,1 milion evra budžetu Crne Gore, a na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu koja je opštini Budva nanela milionsku štetu.

Marovićev advokat Zdravko Begović je za Pobjedu kazao da će sud, ukoliko Marović to ne učini do dogovorenog roka, morati da mu oduzme deo imovine koji je založio kao hipoteku, prenosi RTCG.

Iz reke Zete izvukli 31 topovsku granatu i dve avio bombe

Istim sporazumom o priznanju krivice, on je pristao da odleži tri godine i devet meseci zatvora, ali se ne zna kada će, zbog bolesti, zakoračiti u Spuž.

Begović je rekao da se njegov klijent nalazi u specijalizovanoj bolnici za mentalno zdravlje, na tretmanu koji još traje.

"Što se tiče novčane nadoknade, na ime obaveze od milion evra, on je založio nekretnine koje imaju tu vrednost. U slučaju da ne uplati gotov novac, od te imovine će se nadoknaditi vrednost koju su odredili veštaci, a koje je Tužilaštvo odredilo", kazao je Begović.

Prema njegovim rečima, nepokretnost njegovog klijenta ima veću vrednost od milion evra.

Za Marovićem, koji se nalazi na lečenju u Beogradu, sredinom maja raspisana crvena Interpolova poternica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

#Svetozar Marović

'