AKTUELNO

Žarišta su u pojedinim oblastima lokalizovana, dok se ponegde vatrogasci i dalje bore sa vatrenim stihijama.

Nakon još jednog paklenog dana, na požarištima Luštice i u novskom zaleđu je nešto mirnije. Vatrogascima su znatno olakšali posao ukrajinski ANTONOV-32P, kapaciteta 8.000 litara vode, švajcarski transportni helikopter tip “AS-332 super puma”, kapaciteta 2.000 litara, ali i helikopter BEL 212 MUP-a Crne Gore.

Bilo je najkritičnije na novskoj strani Luštice u podnožju Obosnika i na Zabrđu. Noć je na tivatskom i novskom delu Luštice dočekana sa požarima koji su svedeni na najmanju meru, ali i dalje su aktivni.

Pročitajte još: VATRENA STIHIJA jenjava, stiže pojačanje iz Izraela

I dalje bukti ispod Vidovog vrha, uprkos dejstvu helikoptera. Vataogasci nastoje da spreče da vatra zahvati crkvu Lazaricu i dopre do kuća u zaseoku Konjevići.

Sinoć oko 21 čas čula se i jaka detonacija iz pravca opožarenog terena i pretpostavlja se da je vatra aktivirala neku zaostalu minu. Proteklih dana sličnih detonacija bilo je i na požarištima Luštice, ili su vatrogasci nailazili na razne zaostale eksplozivne naprave.

Foto: Pink.rs

Ovih dana je mnogo informacija i dezinformacija oko mogućeg uzroka ovolikog broja požara u Crnoj Gori. Kako saznaju mediji, hercegnovski vatrogasci su danas pronašli i dve zapaljene kamionske gume na Obosniku kod repetitora i to posle već ugašenog požara, pa ima sumnje da je sve namerno paljeno. Ali ukrajinski avion je ugasio i taj požar.

Iako policija još nema ništa opipljivo kao dokaz da bi mogla da procesuira, kako saznaju mediji, u sve tri bokeljske opštine preduzimaju se intenzivne mere u otkrivanju eventulanih podmetača požara. U Herceg Novom, Tivtu i Kotoru policija maksimalno obavlja radnje na identifikaciji lica koja se mogu dovesti u vezu sa podmetanjem požara.

#Crna Gora

#Istraga

#Policija

#Požar

#Vatrogasci

'