AKTUELNO

Požar je ogromnih razmera i još nije stavljen pod kontrolu.

Veliki šumski požar zahvatio je u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK "Krtoli", u tivatskoj opštini.

Stanovnici turističkog kompleksa "Luštica Bej" su iz bezbednosnih razloga evakuisani iz naselja. Požar je ogromnih razmera i još nije stavljen pod kontrolu, izjavio je komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić.

Vatrogasci su, kako je kazao, uspeli da odbrane turističko naselje Luštica bej i naselje Radovići, i to bez pomoći avijacije kojoj vetar ne dozvoljava da dejstvuje.

Zbog pojačanja i skretanja vetra ka moru, odnosno naselju Luštica Bej, napravljena je veštačka brana ili put kako bi se sprečilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Vatra koja je izbila oko 14.45 časova guta šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen seže i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra vide se i iz Tivta, prenosi RTCG.

Na tom delu trenutno je skoncentrisan i najveći broj vozila, a vatrogasci ulažu velike napore da spreče širenje vatre ka naselju.

Počitajte još: DRAMATIČNO! U letovalištima u kojima je veliki broj Srba BESNE POŽARI!

Vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima, ali požar je trenutno gotovo nemoguće obuzdati.

- Vatra je zahvatila borove i makiju, a vetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao - rekao je Kostić.

#Crna Gora

#More

#Požar

'