AKTUELNO

Čoveka je ujela šarka dok je brao pečurke.

Šezdesetsedmogodišnji Obrad Šekularac iz bjelopoljskog prigradskog naselja Rastoka preževio je juče ujed zmije i trosatnu komu.

Lekari su se za njegov život borili nekoliko sati.

– Kako sam u penziji i nemam obaveza, prošetao sam do šume koja je iznad našeg sela i krenuo da berem pečurke lisičarke. Nije ništa slutilo kakav će me problem zadesiti. Kako sam u jednoj ruci nosio plastičnu kesu i taman krenuo da uberem nekoliko pečurki osetio sam strahovit bol u levoj nozi. Pogledao sam i video nestvaran prizor.

Foto: Pixabay.com

- Zmija, nakon što me je ujela udaljavala se u šumu. Pomislio sam u tom trenutku na najgore, s obzirom na to da sam u šumi bio sam, ali i zbog udaljenosti prve najbliže kuće – priča Šekularac, koji je smešten na Intenzivnoj njezi Internog odeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje.

Šekularac objašnjava da je bio priseban.

- Video sam da mi ide krv iz rane i čini mi se da je bilo više ujeda. Svezao sam ranu plastičnom kesom kako bih zaustavio krvarenje. Nije mi u tom trenutku bilo preostalo ništa drugo nego da trčim, koliko su me noge nosile do najbliže kuće brata od strica Veljka, koja je udaljena nekih kiliometar i po.

Nekako je uspeo da dođe do kuće, a nakon toga se ničega ne seća. Rekli su mu da ga je rođak odveo do bolnice, gde su lekari uspeli da mu spasu život.

#Koma

#Ujed

#Zmija

'