AKTUELNO

Crnogorska policija u istrazi proverava sumnje da su ubice Slobodana Šaranovića (79) stigle iz Srbije, kao i da su im logistiku pružili pripadnici škaljarskog klana i barske grupe, bliski s Lukom Bojovićem.

Crnogorska policija dobila je dojavu da su ljudi bliski Luki Bojoviću, navodno, pripremili plan likvidacije osumnjičenih za Nikolino ubistvo i da su za to nudili nagradu od 400.000 evra. Sa druge strane crnogorsko podzemlje blisko klanu Slobodana Šaranovića,  koji ubijen 11. marta, ponudilo je nedavno nagradu od 600.000 evra za ubistvo Luke Bojovića u španskom zatvoru.

Pripadnici crnogorskog podzemlja koji su upućeni u sukob između klanova Šaranovića i Bojovića kažu da se krvavi rat dodatno zaoštrava tako što jedni drugima pakuju krijumčarenje droge.

Viši sud u Madridu osudio je Luku Bojovića 22. decembra 2014. godine na 18 godina zatvora za zločinačko udruživanje, posedovanje oružja i falsifikovanje isprava. Šaranović je bio optužen da je iz osvete naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića. On je privatnom istragom došao do informacija da je Luka Bojović organizovao ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića (66), koji je likvidiran u oktobru 2009. godine.

Branislav je bio uticajna ličnosti u kriminalnom miljeu. Bio je dobro poznat srpskoj policiji kao član crnogorske mafije, a dovođen je u vezu i sa međunarodnom organizacijom "Grupa Amerika", koja se bavila krijumčarenjem kokaina. Posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Nemačkoj, gde je izdržavao kaznu od osam i po godina zbog iznude, Branislav je u Srbiji otvorio kockarnice i kazina. Izrešetan je iz automatskog oružja ispred zgrade u kojoj je stanovao. Njegovo ubistvo do danas nije rasvetljeno.

U strahu od novih likvidacija pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, u beogradskom CZ je, kako prenose mediji pozivajući se na nezvanične informacije, povećana bezbednost optuženima za ubistvo Nikole Bojovića. Sva petorica pritvorenika smešteni su u samic i ne izvode se u šetnje sa ostalim zatvorenicima.

#Luka Bojović

#Slobodan Šaranović

#Ubistvo

'