AKTUELNO

Identitet, naravno, ne može biti saopšten.

U Crnoj Gori ima 54 milionera, a najbogatiji među njima je građanin čiji je štedni ulog blizu 14 miliona evra.

-Na kraju prošle godine 54 građanina imalo je depozite od milion i više evra. Prema raspoloživim podacima dostavljenim od banaka, najveći pojedinačni depozit građana u bankarskom sistemu iznosi 13,7 miliona evra - rečeno iz Centralne banke.

Ko su vlasnici milionskih štednih uloga ne može se saopštiti jer to ne dozvoljavaju zakoni. Najveći pojedinačni depozit firme je blizu 56 miliona evra.

-Na kraju prethodne godine najveći depozit pravnog lica u sistemu položen kod jedne banke iznosi 55,7 miliona evra - kazali su iz CBCG.

Broj milionera u bankama se menja iz godine u godinu, piše list Pobjeda. Podsetimo da ih je u drugoj polovini 2015. godine, kako je list pisao, bilo 53. Najveći depozit koji je glasio na fizičko lice u Crnoj Gori pre godinu i po iznosio je 4,13 miliona evra, dok je 140 preduzeća imalo depozite veće od milion evra. Kao ni danas, ni tada nije bilo milijardera u Crnoj Gori. Te godine je bilo 1.750 građana koji su imali na računu više od 100.000 evra, sa ukupnom vrednosti depozita od 446,5 milona evra.

#Bogatstvo

#Crna Gora

#Novac

'