AKTUELNO

U Specijalnom tužilaštvu obavljeno je saslušanje lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić negirao je optužbe da je deo organizovane kriminalne grupe koja je na dan parlamentarnih izbora pripremala teroristički napad u Crnoj Gori.

Mandić i Knežević su osumnjičeni da su organizatori kriminalne grupe koja je trebalo da izvede terorističke napade u izbornoj noći, 16. oktobra prošle godine.

On je ocenio da je u pitanju montirani proces koji ima za cilj da ojača Demokratsku partiju socijalista (DPS), a oslabi opoziciju, odnosno DF.

Dvojici čelnika DF-a je Skupština prošle nedelje ukinula imunitet na zahtev specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je to tražio i zbog privođenja dvojice poslanika.

Obavezujućim uputstvom vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je, međutim, predložio specijalnom tužiocu da odustane od privođenja dvojice čelnika DF, smatrajući da ono nije potrebno.

Katnić je kazao da razume odluku specijalnog tužioca, da je ona doneta u "izmenjenim okolnostima" , jer se "pretilo građanskim ratom".

On je sinoć, gostujući u emisiji "Živa istina", saopštio da Tužilaštvo treba da utvrdi da li su Mandić i Knežević znali za plan koji je osmislio Rus Eduard Širokov, označen kao glavni organizator osujećenog državnog udara.

Prema njegovim rečima, umešanost pojedinaca iz DF-a već je dokazana pred sudom kroz presude četvorici članova grupe, osumnjičenih za umešanost, a koji su se nagodili sa Tužilaštvom i priznali krivicu.

S.M.

#Podgorica

#Suđenje

#Tužilaštvo

'