AKTUELNO

Građani Herceg Novog u Crnoj Gori i turisti se žale da Komunalna policija selektivno kažnjava vozače nepropisno parkiranih vozila. Tvrde da su domaće registracije povlašćene i da se kazne pišu samo turistima.

Crnogorski portal objavio je fotografije iz jedne ulice u Igalu gde se vidi da su specijalni uređaji lisice stavljene samo na vozila koja nemaju hercegnovsku registraciju.

- Ne kažnjavamo selektivno, već sve nepropisno parkirane vozače - tvrdi načelnica Komunalne policije Marija Andrić. Navodi i da su turistima, ali i domaćim koji su bili u prekršaju "oprostil" kazne. Ona ističe da je problem parkiranja u gradu problem i da ona ne retko zbog toga što radi svoj posao dobija pretnje.

Nedostatak parking u hercegnovskoj opštini posebno je izražen leti kada se broj stanovnika u najvećoj bokeljskoj opštini u nekim danima skoro udvostruči.

Parking studija za Herceg Novi, koju je izradila Agencija za izgradnju i razvoj grada pre dve godine, pokazala je da je gradu neophodno 8.160 parking mesta, a da Parking servis sada obezbeđuje samo 1.500 mesta. Zato nije čudno što sva slobodna mesta - zelene površine, trotoari, ulice... postaju mesta za parkiranje.

Prema Studiji je bilo planirano uvođenje Smart parking sistema - minigaraže koje omogućavaju smeštaj većeg broja vozila na jednom mestu. U planu je i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža na nekoliko mesta.

#Kazna

#Parking

#Turisti

'