AKTUELNO

On je korigovao svoju izjavu i objasnio da je u pitanju bio lapsus.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbi u Crnoj Gori nisu manjina, već zajednica, prenose crnogorski mediji. Vučić je podgoričkom listu "Dan" rekao da je pre dva dana, tokom posete premijera Crne Gore Duška Markovića Beogradu, napravio lapsus kvalifikujući Srbe u Crnoj Gori kao manjinu.

U Crnoj Gori postoji srpska zajednica, a ne nikako srpska manjina. Moguće da je bio u pitanju lapsus na pres konferenciji, pa je ispalo da sam kazao da su Srbi u Crnoj Gori manjina. To nije tačno - pojasnio je Vučić.

Po njegovim rečima, na konferenciji za medije je napravio lapsus. Deo čelnika Demokratskog fronta (DF) reagovao je povodom Vučićeve o izjave o Srbima kao manjinskom narodu i saopštio da za njih takav stav nije obavezujući. Vučić je ponovio da je sa crnogorskim premijerom Markovićem razgovarao o položaju srpske zajednice u Crnoj Gori.

-Srbija nikada neće tretirati Srbe u Crnoj Gori kao manjinu, jer oni to nisu - dodao je on.

Deo čelnika Demokratskog fronta (DF) reagovao je povodom Vučićeve o izjave o Srbima kao manjinskom narodu i saopštio da za njih takav stav nije obavezujući. Vučić je ponovio da je sa crnogorskim premijerom Markovićem razgovarao o položaju srpske zajednice u Crnoj Gori.

-Radićemo na poboljšanju njihovog položaja, jer nam je to u zajedničkom interesu - obećao je Vučić.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Crna Gora

#Lapsus

#nacionalna manjina

'