AKTUELNO

U Domu zdravlja potvrđeno je da je ženu ujeo konj.

- Vraćala sam se sa plaže Štrbina. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus je išao ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, međutim, iznenada sam osetila kao neki udarac od pozadi, neprijatan i jak bol u predelu leđa. U momentu nisam znala šta me snašlo. Instiktivno sam rukom dohvatila bolno mesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ujeo me konj - ispričala je žena ovu nesvakidašnju situaciju, dodajući da se odmah nakon što je povređena, obratila lekaru.

- Kad sam se požalila šta mi se dogodilo, većina ljudi me gledala sa nevericom, neki su se i nasmejali. Meni do smeha nije, kaže žena dodajući da u Sutomoru ima mnogo pasa lutalica, krupne stoke među kojima su i konji. Moj odmor pretvorio se u odlazak lekarima - priča očajno srednjovečna žena je iz Srbije koja u Sutomoru, gde ima kuću, letuje godinama.

U Domu zdravlja Bar je potvrđeno da je ženu ujeo konj. Dostavili su izvještaj lekara veterinarskoj inspekciji.

- Konj nije nađen. Na osnovu pregleda konja utvrđuje se terapija koju žena treba da primi, kazali su u Domu zdravlja Bar.

Od veterinara saznajemo- jeste retkost da konj ujede, ali se dešava. Konji mogu da obole i od besnila.

Poslednjih godina veterinari nisu zabeležili slučaj besnila kod konja.

Između Sutomora i Čanja nalaze se divlje plaže Štrbina i Maljevik. Netaknuta priroda, šljunkovite plaže, biserno čista voda, kao i lekoviti blato razlozi su zbog kojih se dolazi u ove uvale.

Ipak, u opisu divlje lepote prisustvo čopora i krda stoke i nije atrakcija već predstavlja rizik.

#Crna Gora

#Konj

#Ujed

'