AKTUELNO

Istražitelji su utvrdili da su u ubistvu Bogdana Milića koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom 11. juna učestvovale još tri osobe, pa će uskoro na njih biti proširena istraga, pišu crnogorski mediji.

Kako navode, opsežnom istragom policija je došla do identiteta još tri osobe koje su imale određene uloge u zločinu na Cetinju, u kojem su i povređeni Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48).

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o crnogorskim državljanima i da se prikupljaju dokazi za njihova hapšenja.

Zbog tog zločina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni su Cetinjani Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je pronašla oružje kojim je ubijen Bogdan Milić (37), municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket. Stvari koje su koristili osumnjičeni pronađene su na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Milića i ranjavanju tri osobe.

Kako je ranije saopšteno, Nedović je označen kao neposredni izvršilac ubistva Milića. Tada je saopšteno da je Pejaković počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ali ne i za šta se tereti Paović.

Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ubistva traži upravo u kriminalnim poslovima dve kriminalne grupe – škaljaraca i kavčana. đ

#Crna Gora

#Ubistvo

'