AKTUELNO

Arhijereji, sveštenici i vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) zatražili su danas od crnogorske vlade da, "u razumnom roku", povuče predloženi zakon o slobodi veroispovesti i da pripremi novi ili će, u suprotnom, SPC još odlučnije braniti svoja prava.

Poruku Trojičindanskog sabora u Podgorici velikom broju okupljenih vernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pročitao je episkop budimljansko-nikšicki Joanikije, a njegove reči su četo prekidane aplauzom i uzvicima odobravanja.

-Ukoliko Vlada Crne Gore to što skorije ne učin,i mi ćemo još odlučnije saborno istupiti u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava - poručio je episkop Joanikije.

On je poručio da se arhijereji, sveštenstvo i monaštvo, kao i vernici, danas ispred podgoričkog hrama zavetuju i zaklinju da će čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje, čivote srpskih svetitelja, crkve, manastire, groblja i grobove predaka.

-Tako nam Bog ljubavi, Sveti Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški pomogli - poručio je episkop Joanikije završavajući sa tri puta ponovljenim "amin".

#Crna Gora

'