separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: Skandalozna i sramna antisrpska presuda suda u Crnoj Gori


Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, najoštrije danas je osudio, kako kaže, sramnu i skandaloznu odluku Višeg suda u Podgorici, kojom su osuđeni lideri srpskog naroda u Crnoj Gori i opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.


U pisanoj izjavi dostavljenoj mediima, Linta kaže da je reč o montinranom procesu poznatom kao "državni udar". 

-U pitanju je antisrpska presuda s ciljem da režim Mila Đukanovića slomi kičmu srpskom narodu u Crnoj Gori. To potvrđuje, između ostalog, i činjenica da optužnicom za tzv. državni udar nije bio obuhvaćen još jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i to samo iz razloga jer se nacionalno izjašnjava kao Crnogorac - naveo je Linta.

 Ističe da tako sramna i skandalozna presuda Mandiću, Kneževiću i ostalim optuženim predstavlja jedan u nizu dokaza da su crnogorsko pravosuđe i ostale institucije u Crnoj Gori obični, kako navodi, "pioni u rukama Mila Đukanovića i njemu odanih ljudi. Svima je, kaže Linta, jasno da Viši sud u Podgorici nije obezbedio materijalne dokaze i činjenice da je tobože postajala kriminalna organizaicija i da je cilj bio nasilna smena vlasti 2016. godine. 

-Tragična je činjenica da su u montiranom procesu zatvorskim kaznama kažnjeni Andrija Mandić i Milan Knežević samo iz razloga jer se političkim sredstvima dosledno i uporno bore da se u Crnoj Gori poštuju nacionalna prava srpskog naroda, da Crna Gora poštuje evropske vrednosti i da se krupne političke odluke donose putem referenduma - kaže Linta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti