AKTUELNO

Službenici Uprave policije - Odeljenja bezbednosti Cetinje su danas, postupajući po prijavi građana, u suterenu jedne zgrade u tom gradu pronašli skrivenu improvizovanu eksplozivnu napravu.

Službenici Grupe za antiteroristički pregled su je uspešno demontirali.

Policija intenzivno radi na identifikaciji lica koje je sakrilo eksplozivnu napravu, saopšteno je iz MUP Crne Gore.

Naime, postupajući po prijavi građana, da se u suterenu zgrade nalazi skriveni sumnjivi predmet, službenici OB Cetinje su odmah izašli na lice mesta i pronašli kutiju u kojoj se, kako se sumnja, nalazio eksploziv.

Na lice mesta su izašli i službenici Grupe za antiteroristički pregled koji su izvršili pregled i demontiranje improvizovane eksplozivne naprave. Ukupno je pronađeno oko 300 grama eksploziva.

Cetinjska policija je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tuđilaštvu u Cetinju izvršila uviđaj na licu mesta kojom prilikom su uzeti tragovi, eksplozivna naprava i ostali predmeti koji će biti upućeni u Forenzički centar radi veštačenja.

Kriminalistička obrada je u toku i policija intenzivno traga za, za sada, nepoznatim licem koje je improvizovanu eksplozivnu naparavu sakrilo u prostorijama stambene zgrade.

#Crna Gora

#Policija

'