AKTUELNO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio.U Crnoj Gori, prema podacima s kraja 2018. godine, posluje 2.097 privrednih društava kod kojih se kao osnivači pojavljuju 2.863 pravna i fizička lica državljani Turske, bez obzira na udeo u vlasništvu, saopšteno je iz crnogorske Poreske uprave.

Kako prenosi portal Cdm.me, najveći broj privrednih društava koja su osnovali turski državljani posluje u Budvi, i to 1.048, dok ih u Podgorici radi 609.

Prema podacima Poreske uprave, pravna i fizička lica iz Turske osnovala su u Crnoj Gori prošle godine 1.545 privrednih društava, godinu ranije 435 preduzeća, 2016. godine 71 preduzeće, i 2015. godine 29.

- Posmatrajući privredna društva kod kojih se među osnivačima nalaze turski državljani, bez obzira na procenat udela u vlasništvu, najveći broj njih obavlja delatnost konsultantskih usluga, izgradnje stambenih i nestambenih zgrada, trgovinom na veliko i malo i ugostiteljstvom - kažu iz Poreske uprave.

Da su Turci ozbilno prisutni na crnogorskom tržištu potvrđuje i informacija da je kompanija Erka počela nedavno gradnju luksuznog hotelsko-stambenog kompleksa u podgoričkom naselju Zabjelo. Hotel će biti kategorisan sa pet zvezdica, a planirani završetak gradnje je 30. decembar 2020.

Turski investitori zainteresovani su za izgradnju akva parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici, a takođe u planu je da ubrzo i jedna od ulica glavnog grada dobije ime po prestonici Turske, dodaje Cdm.

#Crna Gora

#Turska

#firma

'