AKTUELNO

Evropska unija (EU) pažljivo prati dešavanja u Crnoj Gori u vezi sa aferom Atlas, a ocenu će dati u narednom izveštaju o toj zemlji koji će objaviti za nekoliko meseci, izjavio je danas šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

- EU s pažnjom prati razvoj situacije u Crnoj Gori. To znači da razgovaramo sa svojim partnerima u Crnoj Gori i sa svim relevantnim akterima - rekao je Orav odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska Biotehničkog fakulteta.

Vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je u četiri slučaja bio na čelu kriminalnih radnji u kojima je država oštećena za više stotina miliona evra. On je osumnjičen i da je u slučaju privatizacije Telekoma uzeo više od četiri miliona evra. U njegovoj IBM banci je uveden stečaj, dok je u Atlas banku uvedena privremena uprava Centralne banke.

Za njim je raspisana poternica i on se nalazi u Londonu.Sa druge strane, Knežević danima objavljuje oštre optužbe na račun crnogorskog predsednika Mila Djukanovića i dokaze o tome kako je bio žirant za prvi legalni milion sadašnjeg šefa države kod grčke Pireus banke, kako mu je plaćao odmore u Dubaiju i avionske karte, u formi snimaka i kopija ugovora.

U nekoliko navrata je saopštio da Djukanović želi da mu otme svu imovinu u Crnoj Gori.

U poslednjem javnom nastupu, u intervjuu koji je dao u Londonu za Al Džaziru, Knežević je rekao da je Demokratsku partiju socijalista tokom više od 20 godina pomogao milionskim iznosima i da je spreman da odgovara pred državnim organima za saučesništvo i da svedoči putem videolinka.

Knežević je kazao i da "neće stati" dok predsednik Crne Gore i DPS Milo Djukanović ne ode sa vlasti, ili dok Djukanovića ne pošalje u zatvor.

#Crna Gora

#EU

'