separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Crna Gora: Petoro umrlo od virusa gripa


Tokom prethodne sedmice u Crnoj Gori je pet osoba preminulo od virusa gripe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.


Kako se navodi u izveštaju, među njima je i dvogodišnji dečak. Preminula su i dva muškarca jedan star 82 godine, a drugi 83 godine. 

Od virusa gripe je, kako se navodi, tokom prethodne nedelje preminuo i muškarac od 54 godine i ženska osoba od 46 godina. Osim ženske osobe za koju se ne zna da li je bila vakcinisana, ostali nisu bili vakcinisani protiv sezonskog gripa, navodi se u saopštenju. Kako se navodi, prijavljeno je 386 osoba sa simptomima nalik gripu, što je dva puta više u odnosu na nedelju ranije i tri puta više nego u istom periodu prošle godine. 

- Nalazimo se u uzlaznoj fazi epidemije gripa i za očekivati je da će epidemija postići vrhunac u narednim sedmicama, nakon čega će broj obolelih postupno padati - navodi se u saopštenju. 

Najveći broj oboljelih je uzrasta od 20-64 godine, oko 60 odsto, dok se stalno povećava broj obolele dece što se objašnjava povratkom u škole i vrtiće.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti