AKTUELNO

Prvo klizalište na peni od mora otvoreno je u Baru prvog dana zime, na radost stotine mališana, a i starijih koji će u ovoj atrakciji uživati mesec dana.

Prvo klizalište na peni od mora otvoreno je u Baru prvog dana zime, na radost stotine mališana, a i starijih koji će u ovoj atrakciji uživati mesec dana. Rentiranje klizaljki i korišćenje klizališta je besplatno za Barane i turiste.

Na Trgu Vladimira i Kosare, gde je postavljeno klizalište u subotu, vrvi od klizača. Turistička organizacija Bar je klizalištem upotpunila turističku ponudu grada u prvom mesecu zime.

Bar je jedini crnogorski primorski grad koji od danas ima zimsku atrakciju- klizalište, kapaciteta 90 klizača, koliko je Turistička organizacija Bara obezbedila i klizaljki različitih brojeva, namenjenim najmlađim, ali i odraslim do broja klizaljki 47.

- Odgovornost svih turističkih radnika je da se unapređuje turistička ponuda po ugledu na sveteske trendove. Upravo iz tog razloga Turistička organizacija Bar je krenula u postavljanje klizališta u Baru, radi se o klizalištu sa sintetičkim ledom. Na centralnom trgu klizalište će biti do 22. januara. Radno vreme klizališta je svakog dana od 10:00 do 22:00. Sigurni smo da će atrakcija biti jako zanimljiva mališanima, ali i starijim. U večernjim satima klizalište će biti osvetljeno reflektorima - kazao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj ističući da ovakva ponuda nije karakteristična za Primorje i samim tim je još atraktivnija.

Prema rečima Kukalja, za ovaj projekat TO Bar je opredelila 25.000 evra. Podršku za projekat dao je Izvršni odbor TO Bar, a najpovoljniji ponuđač je izabran na javnom tenedru.

- Bilo je razmišljanja da li postaviti klizalište sa pravim, ili sintetičkim ledom, odlučili smo da ipak bude sintetički led zbog visokih temperature koje su karakteristične za Bar, zbog ekološke održivosti projekta. Klizališta sa pravim ledom zaista troše mnogo elektične energije - objasnio je Kukalj.

Barani su oduševljeni zimskom atrakcijom na moru, a broj posetilaca prvog dana opravdao je postavljanje klizališta na trgu. U subotu, od 14 sati kad je otvoreno klizalište, izdato je svih 90 pari klizaljki.

- Ovo je divno. Sve što može animirati decu, posebno u periodu raspusta kada imaju više slobodnog vremena je zaista samo za pohvalu. Klizanje je divan doživljaj pogotovo što naši mališani, a i mi odrasli mesec dana možemo uživati u čaroliji zbog koje smo do ove godine trebali ići u kontinentalne gradove - kazala je Tamara Vojvodić, fitnes trener.

Klizanje, ističe Vojvodić, utiče na sve grupe mišića i kao fizička aktivnost jako je preporučljiva za decu i za odrasle.

#Bar

#Klizalište

'