AKTUELNO

Nebojša Medojević, nakon izlaska iz zatvora ocenjuje da je crnogorski pravosudni sistem njegovim hapšenjem pokazao da praktično više ne postoji.

Upitan da li eventualno razmišlja o tome da tuži državu zbog situacije u kojoj se našao, Medojević je u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da je "najveća optužba države to što je uradila".

- Kako god ovaj pravosusdni sistem uradio, on je ovim skandalom sa mojim hapšenjem pokazao da prakticno više ne postoji, mi više nemamo nezavisno pravosuđe, profesionalnog tužioca, imamo sistem zasnovan na centrima moći koji mogu bilo koga poslati u zatvor - rekao je Medojević, jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta.

On tvrdi da crnogorskim pravosuđem rukovode centri moći van njega, da je DPS neprijatelj demokratije, i da je u celoj situaciji, nakon njegovog hapšenja, delovao i međunarodni faktor.

Medojević je rekao i da veruje da je ono što se desilo njemu i DF-u doprinelo objedinjavanju demokratskih snaga za buduća politička dešavanja i promene u Crnoj Gori.

- Najteže je bilo saznanje da je moguće u Crnoj Gori 2018. da se protivustavno i protivzakonito praktično kidnapuje poslanik, bez skidanja imuniteta. To je zaista bila ozbiljna situacija koja je dovela čitavu zemlju u krizu. Kad sam doveden tamo niko nije znao po kom osnovu sam doveden - rekao je Medojević.

On je naglasio da su svi u zatvoru postupali profesionalno.

- Na kraju ove zaista teške i izazovne situacije, ovo se nije desilo nijednoj partiji u Evropi, posle pada Berlinskog zida, čini mi se da je to što se desilo nama i meni u stvari bio povod za jednu novu energiju zajedništva okupljanja i to je neki ulog za možda politička dešavanja u budućnosti - rekao je Medojević.

On je dodao da se oseća "malo iscrpljeno i umorno" jer nikada ranije nije štrajkovao glađu i prvi put se našao u zatvoru, ali ističe da je ponosan na sve saborce i porodicu.

#Nebojša Medojević

'