separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Knežević: Branimo sve koji drugačije razmišljaju


Jedan od lidera crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da on i Nebojša Medojević svojom političkom borbom brane sve građane, jer će, kako navodi, sutra po ovom neustavnom i nezakonitom šablonu na red doći svi koji drugačije razmišljaju.


Knežević, koji je narodni poslanik i lider Demokratske narodne partije (DNP), nalazi se u "pritvoru" poslaničkog kluba DF gde je za sada nedostupan tužiocima koji mu prete zatvorom.

- Naša je dužnost da kao lideri budemo primer svojim delom, jer samo tako naša borba ima smisla, a ako postoji smisao u koji verujete svejedno je kada i kako će se završiti naša iskušenja - rekao je Knežević za "Politiku" komentarišući to što se ispred skupstine svakodnevno skupljaju građani pružajući podršku zatvorenom Medojeviću.

Knežević kaže i da uskoro očekuje "zakon kojim će se zabraniti putovanje u Beograd i Moskvu, jer, kako objašnjava, u optužnici protiv njega stoji da je često putovao u ta dva grada.

- Da sam putovao za Tiranu i Rijad verovanto bih dosad dobio Njegoševu i Trinaestojulsku nagradu. Ovako im ostaje mogućnost da kroz zakonsku regulativu kazne sve koji su namerni putovati u Beograd i Moskvu - kazao je Knežević.

On navodi i da "safari" na poslanike i lidere DF traje skoro tri godine, ali da se više ne pošutje nikakva procedura, pa ni poslanički imunitet, kao da su članovi kriminalnih klanova.

- Najcelishodnije bi bilo da me zazidaju u zgradu Višeg suda kao primer borbe protiv organizovanog kriminala - kaže Knežević.

On objašnjava da ga vlast goni za tzv. proces "Državni udar", u kome je zajedno sa Andrijom Mandićem optužen da je planirao ubistvo Mila Djukanovića i državni prevrat, da se protiv njega vodi postupak i zbog verbalnog incidenta u skupštinskom holu, a da je pre desetak dana osuđen na dva meseca kao svedok, jer nije svedočio kako je tužilac želeo.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti