AKTUELNO

Porodica je tužila vaspitačicu ali bez uspeha.

Na Fejsbuku je objavljen snimak na kojem se vidi kako vaspitačica u jednom sarajevskom vrtiću maltretira dečaka. Snimak je objavio dečakov otac Zejd Šoto, a incident se dogodio 2016. godine.

Porodica je tužila vaspitačicu ali bez uspeha. Zato su objavili snimak kako bi upozorili ostale roditelje na njene postupke.

Prema pisanju portala Klix.ba, vaspitačica još radi s decom. Zaposlena je u drugom vrtiću na ugovor od tri meseca i trenutno je na bolovanju. Tamo kažu da nisu znali za taj incident.

Dečakov otac Zejd Šoto uz snimak je objavio i detalje incidenta. Tvrdi da su u dobar izbor vrtića poverovali kad su shvatili da je direktorka njihova prijateljica. Ali, ubrzo su shvatili da su pogrešili.

Bez obzira na to što je naše dete stalno bilo protiv odlazaka u vrtić, smatrali smo da nema ništa neuobičajeno i loše u tome. Pa svako dete prođe tu fazu. Može da traje i mesecima, govorili su. Onda je odjednom nestala direktorka, nismo znali zašto, a s njom i jedna od vaspitačica koje su radile s decom. Počela je neka ružna kampanja o lošim uslovima u vrtiću putem nekih medija i slično. Loš osećaj, mada smo mi svedoci da je sve bilo kako smo želeli. Dete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana - napisao je Šoto.

Pročitajte još: HOROR U POMOĆNOM OBJEKTU: Starac zaspao dok je pekao rakiju! Kada su došli do njega, doživeli su ŠOK

A nakon odlaska obe radnice tek je usledio šok. Naime, ispostavilo se da su dobile otkaz zbog maltretiranja njegovog deteta. Vaspitačica je uhvaćena u maltretiranju, a direktorka ju je štitila. Iz vrtića su mu pokazali snimak kao dokaz.

Otac je odmah kontaktirao vaspitačicu koja je odbacila svu odgovornost. Slučaj je prijavio policiji, a stigao je i do Tužilaštva. Vaspitačica je uzvratila prijavom zbog navodnih pretnji.

Zejd tvrdi da su mu se sa sličnim pričama javili i drugi roditelji, kako tužilaštvo nije obavilo svoj posao. Odbacili su slučaj nakon dve godine. Nisu prihvatili dokaze, snimke ni izjave.

Bespomoćnom ocu nije preostalo ništa drugo nego da ostale roditelje pozove da budu oprezni kad su u pitanju njihova deca.

U nastavku pogledajte snimak:

#Dete

#Fizičko zlostavljanje

#Sarajevo

#Vrtić

#snimak

'