AKTUELNO

U Istočnom Sarajevu zaplenjeno 900 kilograma droge i uhapšeno pet osoba, državljana Crne Gore.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštite BiH (SiPA) u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Policijske uprave Istočno Sarajevo, zaplenili su oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skank, u kamionu crnogorskih registarskih oznaka.

Akcija je realizovana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona s prikolicama i putničko motorno vozilo.

U jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-"skank", upakovana u više različitih paketa. Prema preliminarnim procenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zaplena narkotika ikad realizirana na području BiH.

Droga je, kako je prenela Fena, bila namenjena ilegalnom narko-tržžištu BiH.

Zaplenjena droga na ilegalnom tržžištu u BiH dostiže cenu od više od dva miliona KM, dok je njena cena na ilegalnom tržžištu u zemljama EU, višestruko veća.

Tokom akcije uhapšeno je pet osoba, držžavljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužžiocu, koji će odlučiti o daljim merama. Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih dela organiziranog kriminala.

#Sarajevo

#Zaplena

#skank

'