AKTUELNO

Jeziv zločin potresao je region.

U selu Kortnik nadomak Breze jeziva tišina, nakon što su meštani saznali da je njihov komšija Adis Bećirbašić uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju osmomesečnu ćerkicu Najru.

Većina njegovih komšija ne želi da priča o ovoj tragediji, samo nemo odmahuje glavom, tiho govoreći da još uvek ne mogu da veruju šta se dogodilo i da im je teško i pomisliti da bi taj mladić uradio tako nešto.

Monstruozno ubistvo se dogodilo u ponedeljak uveče u Adisovoj porodičnoj kući u kojoj je živeo sa Najrom Botić, majkom ubijenog deteta. Nedugo nakon smrti devojčice Adis je uhapšen te je tokom saslušanja priznao da je kriv za njeno ubistvo.

Prema rečima komšija, Adis je odavno ostao bez roditelja - otac mu je poginuo, a majka umrla. U trošnoj kući živeo je sa sestrom, dok njegov stariji brat Haris služi zatvorsku kaznu u Zenici, navodno zbog krađa.

MAJKA UBIJENE BEBE SE PREUDALA I VRATILA

Drugi tvrde da su Nejla i njen nevenčani suprug duže od godinu živeli u veoma poremećenim odnosima, te da je Nejla napustila Adisa pa mu se opet vratila sa bebom.

Njeni roditelji su se razveli još pre 11 godina i živeli su u lošim odnosima, a majka ih je ostavila dok su bili mali.

Ćerku je rodila je dok je živela sa drugim suprugom, ali je nakon porođaja odlučila da se vrati Adisu i tada počinju pravi problemi. Njen drugi suprug je dolazio i pravio probleme.

Adis nije bio zaposlen i uglavnom je čuvao dete dok je Nejla radila u Brezi. Tako je bilo i u noći ubistva.

Esma Botić, Nejlina baka koja živi u brezanskom selu Bukovik, kaže da je Nejla kobne večeri bila na poslu u Brezi, a do nje je u večernjim satima došao Adis i rekao joj da dete čuva komšinica.

Ponovo je pitala kada će joj dovesti dete, a Adis joj je tada rekao da je Najra odavno mrtva. Ona je tada u šoku pozvala gazdu i otišla kući, nije mu verovala. Kad je ušla u kuću, videla je da je dete pokriveno jorganom. Pokušala je oživeti dete disanjem usta na usta, ali je bilo prekasno. Bebu su odveli doktoru, ali nije joj bilo pomoći, ispričala je Esma Botić.

- Mora da je poludeo kada je tako nešto uradio. Kako sam čula, detetu je slomljen vrat, a imalo je i ugrize po leđima – ispričala je kroz plač prabaka ubijene bebe.

Prema nezvaničnim informacijama, obdukcijom je utvrđeno da je za dete smrtonosan bio udarac u glavu, ali je potvrđeno i da je devojčica imala i modrice po telu.

S.M.

#Beba

#Bosna i Hercegovina

#Obdukcija

'