AKTUELNO

Užas kakav se ne pamti se dogodio u Brezi.

U JKP "Gradska groblja Visoko" obavljena je obdukcija osmomesečne bebe iz Breze, čiji je otac Adis Bećirbašić uhapšen zbog sumnje da je ubio.

- Izvršenom obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera - potvrđeno je iz MUP-a. Policija je saopštila da je Bećirbašić priznao da je ubio bebu. - Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni je ispitan i tom prilikom je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Bećirbašić, je juče predat u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a priveden je u ponedjeljak u Brezi nakon što je u Dom zdravlja dovezena devojčica sa višestrukim povredama na telu.

Lekar mrtvozornik utvrdio je da je u pitanju nasilna smt. Pripadnici MUP-a ZDK odmah su izašli na teren, a uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije.

Kako pišu mediji u BiH dete je mrtvo dovezeno u Dom zdravlja i nije mu bilo pomoći. Na njegovom telu, kako su nam ispričali izvori iz istrage, uočeno je više povreda, kao i tragova nasilja i zlostavljanja. Navodno je dete prvo pretučeno, pa ju je onda Bećirbašić ugušio jorganom.

Nezvanično, Bećirbašić je živeo u vanbračnoj zajednici sa majkom deteta Nejlom Botić. U MUP ZDK je potvrđeno da se ona ne dovodi u vezu sa smrću njene bebe.

A.V.

#Bosna i Hercegovina

#Otac

#Policija

#Ubistvo

'