AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjaluci ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Dodik je odlikovao Lavrova za rad i izvanredne zasluge na razvijanju i jačanju svisti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i za izuzetno značajan doprinos učvršćivanju političkih i prijateljskih odnosa Srpske i Rusije.

U Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci pre toga je održan sastanak predsednika Srpske Dodika i Lavrova, kome su prisustvovali premijer Srpske, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović, zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Rusije u BiH.

Održžan je i sastanak Dodika i Lavrova sa delegacijama Republike Srpske i Rusije, kojem su prisustvovali Čubrilović i brojni ministri u Vladi Srpske.

U okviru zvanične posjete Lavrova Banjaluci, još je predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, a koji je ranije istakao da će taj susret, čiji je domaćin predsednik Srpske, biti još izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnosi Rusije sa Srbijom i Srpskom.

#Milorad Dodik

#Orden

#Republika Srpska

#Sergej Lavrov

'