AKTUELNO

On je istakao da grad očekuje novi početak lepih odnosa.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem nakon čega je najavio da će delagacija Grada Beograda iduće godine posetiti taj grad radi podsticanja i inteziviranja saradnje u mnogim oblastima.

- Ovo je za nas novi početak daljih lepih odnosa i ovo je dobra prilika za nas da restartujemo odnose i da na pravi način gledamo budućnost jednog i drugog grada - rekao je Mali novinarima nakon sastanka sa delegacijom iz Banjaluke.

On je naveo da postoji Sporazum iz 2005. godine, ali da je on, kako je dodao, ostao samo slovo na papiru, odnosno da ništa nije bilo urađeno i sprovedeno na pravi način.

- Dogovorili smo se da sledeće godine delegacija iz Beograda ode u Banjaluku da bismo podstakli dalje kulturne, sportske dodađaje, razgovore o slobodnim zonama i privredi - rekao je Mali i dodao da je današnji sastanak dobra prilika i da pokazuje kako zajednički neke stvari mogu da se promene.

Kako je rekao gradonačelnik Mali, za Banjaluku su važna iskustva glavnog grada Srbije u oblasti urbanizma i načina na koji je donet veliki broj planova i kako je uređen gad.

To je nešto što Banjaluka želi i treba da uradi, istakao je.

Kako je rekao, Grad Beograd je na raspolaganju Banjaluci i Republici Srpskoj, a današnji susret predstavlja početak novih dobrih odnosa.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojicić rekao je da se razgovaralo o važnm temama na kojima će se raditi 2017. godine.

Već u januaru predstavnici administracije, pretežno sektora urbanizma doći će u Beograd kako bi pokušali da prenesu iskustva Beograda u mnogim oblastima, prevashodno planova, zatim kada je u pitanju procedura izdavanja građevinskih dozvola, javno-privatnog partnerstva, i generalno kad je u pitanju urbanističko planiranje.

I. P.

#Banjaluka

#Beograd

#Siniša Mali

#saradnja

'