AKTUELNO

U Livnu, Bosna i Hercegovina, večeras će biti organizovan svečani doček za Zlatka Dalića, selektora hrvatske fudbalske reprezentacija koja je na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvoila vicešampionsku titulu.

Početak svečnog dočeka je planiran za 18 sati, uz Dalića se u Livnu očekuje i određen broj reprezentativaca i neizbežni hrvatski pevač koji veliča ustaštvo Marko Perković Tomspon.

Kako su preneli hrvatski mediji, za održavanje javnog reda biće zaduženo više od 400 policajaca raspoređenih u Livnu. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića, procene su da se na skupu očekuje oko 50.000 ljudi, a za sve njih osiguran je prostor za parkiranje.

On je zamolio sve koji dolaze u Livno da se pridržavaju uputstava policije i redara.

Inače, ovaj doček u Livnu za Dalića i deo reprezentacije biće održan samo sedam dana od spektakularnog dočeka u Zagrebu, koji je, međutim, ostaou senci pojave Marka Perkovića Tomsona na aerodromu, u autobusu kojim su se reprezentativci satima vozili do centralnog Trga bana Jelačića i penjanja na binu zajedno sa fudbalerima.

Činjenica da je Tompson omiljeni pevač hrvatske (ekstremne) desnice i samim tim je polarizujuća figura u ionako duboko podeljenom hrvatskom društvu.

Inače, Tompson nije problematičan samo u Hrvatskoj, već su njegovi koncerti zabranjeni u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Sloveniji. Portal Index.hr podseća da su nakon zabrane Tompsonovog nastupa u Marboru, intervenisali predstavnici državnog vrha Hrvatske, predsednica i premijer, ali bez uspeha.

#Marko Perković Tompson

#ustaše

'