AKTUELNO

Orićeve pretnje novim sukobima, tokom promocije knjige "Život pre i posle Srebrenice" u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je ocenio ratnohuškačkom otvorenu pretnju srpskom narodu izjavu ratnog komandanta tzv. Armije BiH Nasera Orića da će uskoro biti novog rata.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Linta kaže da rić i bošnjačka elita ne mogu da se pomire sa činjenicom da postoji Republika Srpska i da Bosna i Hercegovina nije država već državna zajednica koju čine dvije države Republika Srpska i Federacija BiH. Orić je, naime, juče ponovo pomenuo ratne sukobe, poručivši da će se "sledeći rat desiti malo brže nego što smo ga mi dočekali".

- To vam ja kažem. Što kaže Matija Bećković, njihov, srpski akademik, ćeraćemo se još. Svega će biti osim toga da se nećemo ćerati - poručio je Orić - prenenela je RTRS.

Orićeve pretnje novim sukobima, tokom promocije knjige "Život pre i posle Srebrenice" u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Jasno je da u bošnjačkom narodu postoje snažne snage koje žele novi rat protiv srpskog naroda s ciljem da još jednom pokušaju da ostvare program Alije Izetbegovića koji se svodi na stvaranje unitarne islamske BiH iz koje bi većina Srba bila protjerana ili ubijena a preostali dio bi bili građani drugog reda - naveo je Linta.

Foto: Beta

Opasnim smatra to što zapadne sile otvoreno stoje na strani Bošnjaka i podržavaju lažne i besmislene tvrdnje da su Srbija i Srbi izvršili navodnu agresiju na BiH i da se u Srebrenici desio navodni genocid.

Linta smatra i da Srbija i Republika Srpska treba stalno da insistiraju na poštovanju Dejtonskog sporazuma, na povratku otetih nadležnosti Republici Srpskoj, da stalno iznose činjenice o stradanju našeg naroda i da insistiraju i što konkrenije rade na kažnjavanju odgovornih za brojne zločine nad Srbima u srednjem Podrinju, Sarajevu, Bosanskoj Posavini, zapadnokrajiškim opštinama, srednjoj Bosni, zapadnoj Hercegovini i na mnogim drugim mjestima širom BiH.

- Tragično je da je Naser Orić još uvek na slobodi i da nesmetano širi mržnju i poziva na novi rat - kaže Linta, koji je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da nastavi istragu protiv Nasera Orića i da ovaj put obezbedi čvrste i validne dokaze o njegovoj odgovornosti za ratne zločine nad Srbima.

#Miodrag Linta

#Naser Orić

'