separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Tužžilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Lukača


Tužilaštvo BiH otvorilo je danas istragu protiv direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili vlasti.


Odluka Tužilaštva doneta je nakon što je nedavno FUP odbio da Tužilaštvu proslediti nova saznanja u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele, prenosi Klix.ba.

FUP je 16. aprila dostavio odgovor Tužilaštvu BiH u vezi sa aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila, a koji se odnosi na slučaj ubistva Ramiza Delalića Chele, u kome se navodi da je od Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi s ubistvom Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

- Obzirom na to da je OSA obavestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitiranosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužioca Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dođeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužiocu te iz tih razloga nova saznanja dobivena od OSA-e BiH ne mogu biti proslijeđena Tužilaštvu BiH - navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužilaštvu BiH.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti