AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas novinarima u Banjaluci da je u Republiku Srpsku (RS) stiglo 40 britanskih specijalaca, čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske i stvaranje opšteg haosa u ovom entitetu.

Dodik je kazao da su oni stigli u BiH kao pripadnici EUFOR-a, ali da se radi o britanskim specijalcima, koji deluju na društvenim mrežama, prisluškuju zvaničnike RS i pokušavaju da stvore opšti haos kako bi došlo do smene aktuelne vlasti u RS ili, u najmanju ruku, do njenog slabljenja.

- Britanska vlada je izdvojila devet miliona funti za sprečavanje ruskog uticaja na ovim prostorima. Cilj je destabilizacija RS i Srbije, te unitarizacija BiH, a ne sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporažuma - rekao je on na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da je jedan od ranijih visokih predstavnika u BiH, Britanc Pedi Ešdaun, "kriminalac, koji je uradio ogromno zlo RS".

- Dva njihova čoveka (britanska) prisutni su na svakom okupljanju u RS na kojem se nađe više od pet ljudi. Cilj im je da, ako ne mogu već da promene vlast u RS, da je oslabe - kazao je Dodik.

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'