AKTUELNO

Na gradskom trgu u Gradačcu održan je drugi miting podrške studentu Selmiru Mašetoviću, koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušaku.

Mašetović je uhapšen zbog sumnje da je sledbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta Feto.

Porodica uhapšenog poručuje da će se za pomoć obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pošto od bosanskih zvaničnika nisu dobili nikakve odgovore.

Almira Mašetović, maćeha uhapšenog studenta Selmira Mašetovića, kaže da su prošle dve sedmice, a da oni još nemaju pravu informaciju o tome zbog čega je Selmir uhapšen i šta mu se stavlja na teret.

Foto: TvPink Printscreen

Iako je porodica uputila apele entitetskim i državnim institucijama vlasti i nosiocima najviših funkcija, do sada nisu dobili nikakve odgovore, pa poručuju da je sledeća adresa gde će tražiti pomoć - predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi ćemo uložiti i zadnji atom snage da pomognemo Selmiru. Znamo da je Bakir Izetbegović kućni prijatelj s turskim predsednikom Erdoganom, a on se oglušio o sve naše apele za pomoć. Obratićemo se i srpskom predsedniku Vučiću koji je takođe dobar sa erdoganom. Možda će on imati više razumevanja za patnju kroz koju prolazimo i uraditi nešto više za nas - rekla je Almira Mašetović.

Građani Gradačca sa transparentima “Selmir nije kriv” i “Gradačac je uz Selmira”pozvali su nadležne institucije i pojedince na najvišim funkcijama u Bosni i Hercegovini da počnu da rade svoj posao.

Građani su pozvani da se u još većem broju odazovu na sledeći miting.

#Aleksandar Vučić

#BiH

#Pomoć

'