separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: Incko će opet da iznosi netačne podatke


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da očekuje da će visoki predstavnik u BiH Valentin Incko na sednici Saveta bezbednosti UN , koja bi trebalo da se održi sledeće nedelje, izneti netačne informacije i optužiti Srpsku za stanje u BiH.


- Incko će opet izmišljati priče i dostavljati netačne podatke, umesto da se okrenuo pitanju tajnog naoružavanja koje vrše u Federaciji BiH. Izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića i premijera BiH Fadila Novalića u tom pogledu su nedvosmisleno jasne i upućuju na to da se oni naoružavaju i tajno skladište oružje - rekao je Dodik nakon sastanka sa premijerkom Srpske Željkom Cvijanović, ministrima u Vladi i predstavnicima iz RS u institucijama BiH.

Dodik je kazao da je "prema dostupnim medijskim izveštajima, jasno da Incko o tome ništa neće govoriti u svom izveštaju SB UN", kao i da on "pokušava da ponovo svu ljagu i laž plasira prema Republici Srpskoj", prenose mediji.

On je podsetio da je zahtev RS bio da entitetske vlade naprave zajedničku komisiju kako bi se utvrdila istina o ovom pitanju, i da je RS spremna da ta komisija pregleda sve lokacije u Republici Srpskoj, ali da za takvo nešto nema reakcije.

- Pre neki dan sam ponovo rekao da smo spremni da to čak bude i međunarodna komisija koja će uključivati i Srbiju i Rusiju, da to mogu da budu zemlje EU pa čak i SAD sa lokalnim predstavnicima, ali ni na to nema odgovora - rekao je Dodik.

Govoreći o izbornom zakonu BiH, Dodik je rekao da RS nije učesnik ni u kakvim razgovorima u vezi sa izradom njegovih izmena.

- Namerno je neko ko to kreira izbegao učešće predstavnika političkih partija iz Republike Srpske, jer se navodno nas ne tiče pitanje u vezi sa konstitutivnošću naroda u BiH - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, sastanci o izmenama Izbornog zakona BiH održavaju se u formatu dva ambasadora - SAD i EU, sa predstavnicima političkih partija iz BiH, iako je za pitanje Doma naroda BiH, koje je jedno od ključnih, zainteresovana i Republika Srpska.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti