separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

ZLOČINAC Dudaković hospitalizovan u sarajevskom Kliničkom centru


Ratni komandant Petog korpusa tzv. Armije BiH Atif Dudaković, koji se sumnjiči za ratne zločine počinjene nad Srbima tokom rata u BiH, primljen je danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.


 To je sarajevskom portalu klix.ba potvrdio Dudakovićev advokat Asim Crnalić. 

- Atif Dudaković je trenutno hospitalizovan i na ispitivanjima je, tako da ne možemo ništa više da kažemo o njegovom zdravstvenom stanju - kazao je advokat.

 Crnalić je još 28. aprila izjavio da je zatražio da Tužilaštvo izvrši veštačenje zdravstvene sposobnosti Dudakovića, jer je bolestan. 

Dudaković je uhapšen 27. aprila u svom stanu u Bihaću u akciji "Sana 95", koju je sprovela Agencija za istrage i zaštite (SIPA), zbog sumnje u počinjenja ratnih zločina, a koji se odnose na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti tokom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionanosti i sledbenika Fikreta Abdića tokom 1994. godine. 

Osim Dudakovića uhapšeno je i 12 pripadnika Petog korpusa tzv. Armije RBiH, koji su osumnjičeni za krivična dela zločina protiv čovečnosti. 

Sud BiH je potom pustio Dudakivića i druge osumnjičene da se brane sa slobode, zabranivši im kontaktiranje sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim krivičnim postupkom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti