separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

KONAČNO PAO ZLOČINAC U BOSNI: UHAPŠEN Atif Dudaković i bivši ministar, Izetbegovićev član GO SDA


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros u Bihaću bivšeg generala i komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.


RTRS navodi da je pored Dudakovića uhapšeno još 12 lica i da se radi o predmetu ratnog zločina i akciji "Sana 95". Penzionisani general tzv. Armije BiH sumnjiči se za ratne zločine počinjene na teritoriji zapadne Krajine, na području Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta i Krupe na Uni.

RTRS nezvanično saznaje da su među uhapšenima i četiri nosioca "zlatnog ljiljana" i jedan član Glavnog odbora SDA, navodeći da su uhapšeni Ibrahim Šiljdedić, kojeg RTRS opisuje kao Dudakovićevog "ratnog takmaca" i posleratni ministar za boračka pitanja FBiH Ibrahim Nadarević. Fena za Nadarevića navodi da je takođe bio ratni komandant i da je on uhapšen u Sarajevu.

Hapšenje su izvršili pripadnici SIPE uz podršku Policije Unsko-sanskog kantona, pod naredbom Tužilaštva BiH. U toku je pretres na 17 lokacija.

Kako BN TV podseća, tužilaštvo je protiv Dudakovića godinama vodilo istragu, a prijava protiv njega podnesena je još 2006. godine kada su se u javnosti pojavili video snimci kako naređuje i ubija srpske civile.

Tada su prijavu protiv Dudakovića nadležnom tužilaštvu zajedno podneli tadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti