AKTUELNO

Sefić je osumnjičen da je automobilom u Sarajevu 10. oktobra uveče usmrtio dve devojke.

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je odlučio da državljanin Bosne i Hercegovine Sanjin Sefić bude izručen toj državi.

Tom odlukom odbijena je žalba Sefićevog branioca i potvrđeno rešenje Višeg suda u Novom Sadu kojom je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje BiH Sefića zbog krivičnog dela teško delo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi.

U saopštenju Višeg suda u Novom Sadu navodi se da će spisi predmeta u najkraćem roku biti dostavljeni Ministarstvu pravde Srbije, jer konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobegao, da bi dva dana kasnije bio uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne poternice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, organi BiH vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću posle izvršenja krivičnog dela.

Kako su preneli tamošnji mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva. U dvorištu porodične kuce N.S. nađen je automobil Golf 6 koji je, prema podacima policije, korišćen za izvršenje krivičnog dela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

S.M.

#Odluka

#Sanjin Sefić

#Sarajevo

#Srbija

#Sud

'