AKTUELNO

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše "Četnici kostobacani".

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je Srni da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18.00 sati, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11.00 sati najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja. On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

- Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika Sretenje i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije - ocijenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija. Srbija danas obeležava Dan državnosti – Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

#Sarajevo

#Srbija

'