AKTUELNO

Kabinet predsednika Republike Srpske odbacio je tvrdnje koje su pojavile na pojedinim portalima da "Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

- Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj - ističe se u saopštenju koje prenose banjalučke "Nezavisne novine".

U saopštenju se dodaje da kabinet predsednika RS "najodlučnije odbacuje takve spekulacije".

Sarajevski portal Žurnal objavio je da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da, dosad nepoznato javnosti, udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama "raspolaže već duže vreme.

#Milorad Dodik

'