AKTUELNO

Osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Tridesetjednogodišnji muškarac ušetao je u porodilište u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci i nožem napao porodilju (32), s kojom je bio u vanbračnoj vezi. Kako je potvrđeno iz više izvora napad se dogodio oko 18:20 časova, a nasilnik je porodilju posekao nožem po desnoj ruci. Nakon toga je pobegao, ali ga je oko 19 časova policija pronašla i uhapsila.

- Nasilnik je lociran u blizini zgrade porodilišta. Kada je video policiju ponovo se dao u beg, ali je brzom intervencijom policijskih službenika savladan i lišen slobode - rekao je izvor.

Nakon hapšenja nasilnik je pretresen i tom prilikom kod njega je pronađen nož za koji se veruje da je korišćten u napadu. Nož je oduzet i biće upućen na veštačenje, a 31-godišnjak je sproveden u policijsku stanicu na dalju kriminalističku obradu.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

O celom slučaju obavešteno je Okružno javno tužilaštvu u Banjaluci koji je slučaj okvalifikovalo kao krivično delo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, jer je napadač sa žrtvom živeo u vanbračnoj zajednici.

I. P.

#Banjaluka

#Napad

#Nož

#Porođaj

#Republika Srpska

'