AKTUELNO

Spreman sam na dijalog i saradnju sa Vučićem, ali to ne znači da sam spreman dati bilo koji ustupak koji je štetan za interese Bosne i Hercegovine (BIH), rekao je bošnjački član Predsedništva BIH Bakir Izetbegović.

Atmosfera na večeri i u razgovorima tokom posete Beogradu nije bila loša, razgovarali smo smireno, s tim da je predsednik Srbije očigledno bio razočaran mojim stavom da pitanje ugovor o državnoj granici ne želim rešavati prema željama i interesima Srbije, naglasio je Izetbegović.

Moj predlog je bio da odmah potpišemo ugovor o državnoj granici, kojim se postojeća granica između dve države potvrđuje i demarkira na mapama, koje bi bile sastavnid eo tog ugovora, dodao je on.

Izetbegović ukazuje da bi bio nedorastao situaciji ako bi dopustio da se bilo koje otvoreno pitanje rešava suprotno interesima i na štetu Bosne i Hercegovine.

Siguran sam da Vučić ne kani učestvovati u bilo kakvoj destabilizaciji prilika u regionu, napomenuo je Izetbegović.

On dodaje da će Vučić voditi politiku pomirenja, izgovarati reči radi kojih će dobijati pohvale, a ulogu onih koji slabe pozicije oponenata, koji izgovaraju ružne i nedolične reči nosiće pojedini mediji i političari nižeg ranga, poput Vulina ili Dodika.

Izetbegović istiće i da ne zna "hoće li i mogu li se Srbija i Kosovo dogovoriti o promeni granica".

Što se tiče entiteta RS, on se ne može upoređivati sa Kosovom, rekao je Izetbegović i dodao da nema pravnih, istorijskih, niti moralnih uslova za otcepljenje entiteta RS.

#Bakir Izetbegović

#saradnja

'