AKTUELNO

Kako su istakli u Savezu za bolju budućnost BiH, Izetbegović kontinuirano izmišlja, radi na zavadi sopstvenog naroda i pogoršava odnose u regionu, jer "laž je njegovo agregatno stanje".

Najava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da Kosovo treba priznati kao nezavisnu državu izazvala je pometnju, kako u regionu, tako i unutar same BiH.

Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine oglasio se danas povodom saopštenja Stranke demokratske akcije na čijem je čelu Bakir Izetbegović, a u kojem stoji da se SBB mora povući sa 1.000 pozicija i da mora ostati u vlasti. U saopštenju su se dotakli i drugih Izetbegovićevih izmišljotina, između ostalog i ratnohušačke izjave o Kosovu i Metohiji.

Kako su istakli, ovo je još jedna u nizu Izetbegovićevih laži, koje idu kontinuirano i u nedogled. Izetbegović, smatraju, radi na zavadi sopstvenog naroda i pogoršava odnose u regionu, jer "laž je njegovo agregatno stanje".

Iz SBB-a su poručili da Izetbegović "koji je zavadio vlastitu stranku, Bošnjake, koaliciju i celi region", javno objavi "tih nepostojećih 1.000 pozicija sa imenima i prezimenima navodnih članova SBB-a".

- To je arsenal njegovih kontinuiranih laži, počev od navodnih 100.000 novih radnih mesta, laganja žrtvama genocida ili, čak, dosnimavanja intervjua njegove supruge, u cilju varanja naroda i glasača - poručuju iz SBB, s tim u vezi dodajući da bi "možda najbolje bilo da i Dojče vele ponovo snimi intervju sa Bakirom.

Takođe, on je zadnja osoba koja može da naređuje SBB-u, iz prostog razloga što to nije u stanju da uradi ni u vlastitoj kući. Uostalom, on je sam priznao da je SBB bio velikodušan u prepuštanju pozicija SDA-u, ali, po običaju, laž je njegovo agregatno stanje. Podaci govore da SBB ima ukupno manje pozicija nego SDA. A, šta je sa desetak hiljada drugih njenih pozicija u svim sferama?

Još jedna od laži Izetbegovića, kako navode, jeste prigovor njegove stranke da se predsednik SBB Fahrudin Radončić fiktivno razveo da bi mogao biti ministar sigurnosti i kako bi izbegao sukob interesa.

Ovo, kako dodaju, najbolje demantuje i sam bračni par Izetbegović, kojem ne smeta što su supružnici i što mogu istovremeno biti član Predsedništva BiH i svemoćna direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (Sebija Izetbegović), koja okreće stotine miliona narodnog novca i na vrlo neodgovoran način upravlja životima lekara i građana, saopšeno je iz pres-centra SBB-a.

#Bakir Izetbegović

#Bosna i Hercegovina

#Kosovo

'