AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao necivilizacijsku odluku vlasti federalnog Sarajeva da zbog neplaćanja naknade budu prekopani grobovi davno umrlih, među kojima je najveći broj Srba.

Bošnjačka vlast dobro zna da su proterani Srbi iz Sarajeva rasejani širom sveta i da mnogi od njih ne znaju za odluku da se plaća naknada za održavanje grobova ili u nisu u mogućnosti da plate. Sigurno je da jedan deo pokojnika nema nasljednike koji bi eventualno platili navedenu naknadu, naveo je Linta.

- Očigledno je da je nakon etničkog čišćenja oko 150.000 Srba iz Sarajeva, na red došlo i etničko čišćenje mrtvih Srba, smatra Linta.

Prema njegovom mišljenju, cilj je da se jednog dana javno kaže da Srbi u federalnom Sarajevu nisu ni živeli niti su imali bilo kakvu imovinu ili druga prava.

Linta u saopštenju apeluje na Evropsku uniju i SAD da pošalju jasnu poruku bošnjačkim vlastima da je ovakvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo u 21. vijeku i da bi bilo normalno i cilivizacijski da federalno Sarajevo održava grobove proteranih Srba.

#Miodrag Linta

#Predsedništvo BiH

#Sarajevo

'