AKTUELNO

Tužilaštvo BiH odbacilo je prijavu koju su protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika podneli "Udruženje žrtava i svedoka genocida" i "Udruženje Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa" zbog "izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti".

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice", Munira Subašić, potvrdila je za portal Klix da je to udruženje iz Tužilaštva BiH dobilo obaveštenje u kojem piše da neće biti sprovedena istraga protiv predsednika Dodika jer ne postoje osnovi sumnje da je on počinio krivično delo.

Ona ističe da ih odluka Tužilaštva BiH nimalo nije iznenadila poručujući da bi pravosudne institucije verovatno radile kako treba da ne postoji politički uticaj.

-Ptice na grani znaju šta je Dodik govorio i koliko je vređao, a oni navodno nisu mogli naći dokaze - rekla je Subašić.

Udruženje žrtava i svjdoka genocida i Udruženje Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa podneli su prijavu protiv Dodika 11. juna 2015. godine, jer je, kako je bilo navedeno, prilikom javnih istupa sa "krajnjom bezobzirnošću i bez elementarnog pijeteta omalovažavao žrtve zločina pri čemu je posebno otvoreno u više navrata negirao zločin genocida u Srebrenici".

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Tužilaštvo

'